Van DENKEN-VOELEN-DOEN naar DOEN-VOELEN-DENKEN

Vandaag is het “tegenovergestelde dag”. Wat moet je daar in “piep”-naam nu weer mee? Echt, commercie en social media hypes kennen geen grenzen. Maar toen moest ik denken aan 2018, toen ik bij #365DagenSuccesvol leerde om vrij en zelfredzaam te zijn. Hoe dan?

Nou, je belemmerende overtuigingen zijn de grootste rem op jezelf. Elke dag reis je naar je leven in een gedachtentrein, waarin de wagons VOELEN en DOEN achter de locomotief DENKEN gekoppeld zijn. Je hebt over iets wat belangrijk voor je is een beperkende gedachte. Daardoor voel je je niet goed, en dus kom je niet in actie.

Maar wat als je de trein eens in de tegenovergestelde volgorde zet? Dus VOELEN  en DENKEN achter de locomotief DOEN. Doe dat belangrijke ding gewoon, kijk vervolgens wat je erbij voelt, en daarna volgt een gedachte die ook echt past bij de realiteit.

Ik vond het destijds de moeite waard om uit te proberen. En jeez, wat een verschil! De rem op mezelf schoot los. En als iets niet (helemaal) lukte, dacht ik niet “Prutser!”, maar “In ieder geval geprobeerd”. Waarna ik creatief werd in hoe ik het de volgende keer beter kon doen. Vooruit gaan.

Keer jezelf eens een dagje om. Ben benieuwd wat er bij jullie gebeurt.

#stapuitjegoudenkooi #vooruit #nietdenkenmaardoen #tegenovergesteldedag #gaanmetdiebanaan