Licht, lucht, leven.

Het is, jawel, Internationale Bellenblaasdag. Hopelijk ben je blij met deze tijdige duiding, voor het geval je op straat loopt en duizenden volwassenen met deze vrolijke kinderspeeltjes ziet rondlopen, waarna je denkt: Wait, what??

Ik wil het echter verre van belachelijk maken. Bellenblazen is namelijk de absolute non-usual-suspect als metafoor voor een gezond en evenwichtig mens. Denk maar eens even mee:

Een zeepbel heeft frisheid, zachtheid en je adem nodig en wordt daarna luchtig. Zo licht (en nieuwsgierig) dat ze zich zonder moeite mee laat voeren op de wind en daardoor in de meest onverwachte uithoeken van de wereld komt. Al vliegend heeft ze een prachtige helicopterview. Een bel is zo kwetsbaar dat ze uit elkaar spat als je haar ruw behandelt, maar is tegelijkertijd zo sterk dat ze kan drijven op golven.

Een bel lijkt op het eerste oog transparant, maar met het juiste perspectief en lichtinval zie je juist ontelbare kleuren. En soms klapt ze spontaan uit elkaar als haar tijd is gekomen.

Die zeepbel, dat ben jij. Uit je gouden kooi gevlogen. Vrij om te gaan waar je hart en energie ligt.

stapuitjegoudenkooi zelfaanhetroer vooruit Bellenblaasdag