Kilo’s aan opgeruimd gevoel met een onsje afscheid.

In mijn 50 jaar ben ik tien keer verhuisd en op mijn 51e verjaardag is nummer 11 alweer historie. Dit keer van een saaie provinciestad naar mijn “grote stadje”, Amsterdam.Daar waar het vaak naar een groter huis was, gaan we nu naar een kleiner appartement. Letterlijk de helft van wat we nu bewonen (de tuin niet meegeteld!). Hoog tijd om te MarieKondo-en dus.

De afgelopen dagen is ruim 30 jaar aan privé en zakelijk papierwerk door mijn handen gegaan. Soms in dozen die al 5 keer ongeopend meeverhuisd waren.

Wat een trip down memorylane! Ik zag onder meer aanstellings- en opzegbrieven, salarisstroken, bonnetjes, polissen, abonnementen, aantekeningen, stagerapporten, dagafschriften en oude aanbiedingsfolders (??) voorbij komen.
Maar ook: kerst- en geboortekaartjes, krantenknipsels van bijzondere gebeurtenissen zoals 9-11, oude paspoorten en agenda’s, smoelenboeken van mijn studie, verdwaalde foto’s en een stapeltje liefdesbrieven met een lintje erom.

Ik dacht dat ik behoorlijk opgeruimd was, maar schaamde me toch ook lichtjes. Wat kan een mens verzamelen!
De opbrengst: 8 (!) nokvolle verhuisdozen die professioneel worden vernietigd, 100+ herbruikbare plastic scheidingsmapjes en tabbladen, 30 overtollige multomappen en een dikke stapel paperclips.

Hoe dan ook, ik kan het je aanraden! Weg onnodige bagage, met een lichte(re) rugzak naar onze toekomst.

PS: Heb de liefdesbrieven nog maar even gehouden…