Gone in 3,2,1 secondzzzzzzz…

De meeste dagen slaap ik sneller in dan Max Verstappen van 0 naar 300kmpu gaat. Mijn lijf en bed houden van elkaar. Mijn brein stopt als mijn hoofd een kussen raakt.

Een tijdje geleden zag ik een super interessante podcast* van Matthew Walker. Hij is, zeg maar, de Lewis Hamilton van slaapwetenschap. Fijn om naar te luisteren (Brits accent…), grappig en niet schreeuwerig.

Wist je dat je bloedvaten in je hoofd ’s nachts vernauwen, om ruimte te maken voor het opruimen van de moleculaire rommel van je hersenactiviteit? Dat er verschillende soorten slaap zijn met hun eigen functies? En dat slaaptekort bewezen gerelateerd is aan talloze ziekten en vroegtijdige degeneratie?

Ik ben inmiddels nog bewuster met mijn slaapkwaliteit bezig, omdat ik nu weet waar het allemaal toe dient. Ik maak 8 uur per nacht (mijn optimum), draag een Oura-ring die mijn slaapdata registreert en analyseert en ik koester mijn slaapmindset: nuttig en fijn i.p.v. zonde van de tijd.

Slaap is serieus ondergewaardeerd. Doe het meer, met overtuiging. Doe het zonder schuldgevoel. Slaap er maar eens een nachtje over. (gezien het coronavirus geen slechte bezigheid)

*https://www.youtube.com/watch?v=pwaWilO_Pig

#stapuitjegoudenkooi #internationaledagvandeslaap #matthewwalker